30% hattyúdala, avagy agyő LTP

Olvasom, az Index főoldalán hogy „Kinyírja a lakástakarékokat a kormány”.

Érdekes hír önmagában is, de kicsit nézzünk a mélyére a dolognak.

people-314481_640.jpg

Ugye eddig a rendszer úgy működött, hogy kötöttél egy LTP szerződést, és havonta valamennyi pénzt oda befizettél, mint megtakarítás, az állam bácsi pedig ezt megdobta 30%-kal.

Kb. olyan mintha a pénzedet 30%-os kamatra tetted volna be valahová.

Az állam ezt csinálta egy darabig, de ugye az a cél, hogy az emberek építkezni kezdjenek, valahogy nem nagyon akart megvalósulni, legalábbis most ezt mondják a statisztikák.

Az építőipar pedig húzóágazat a gazdaságban, és az új építésű lakások száma valahogy nem az elvárt mértékű.

A dolog másik oldala, hogy az LTP-re meg felhúztak pár nevezzük a nevén – MLM hálózatot élelmes értékesítők pedig tették a dolgukat, jól kerestek, hiszen a 30%-nál keresve sem találni különb marketingest és Pr-ost.

Na, ennek most a jelek szerint vége.

Igazából, ha szakmailag nézem a dolgot, akkor innen kezdődne a tényleges eladás, mert termék van, csak a 30% fog hiányozni. Kedden még lesz egy nagy roham, aztán ha meghozzák a törvényt, akkor vége a dalnak.

Valószínűleg lesz hamarosan egy olyan termék, ami hasonló a most kivégzett szolgáltatáshoz, de ez még a jövő zenéje.

Az biztos, hogy most egy rakás hálózatépítőnek új MLM hálózatot kell keresnie.

Ha a biztosítóknak van egy kis eszük, akkor most gyorsan elkezdenek közülük toborozni, hiszen ott mindig komoly kihívás az újak megtalálása, most oda jöhet egy kis vérfrissítés.

Ha viszont a kormány nem lép és nem lesz új termék, akkor a következő választáskor ez a húzás megbosszulhatja magát, még pedig a szavazatok elvesztése formájában.

Ha a hétköznapi emberekkel történik ilyen, az a hírverést leszámítva nem hagy nagy nyomot.

De most értékesítőkről van szó.

Egy értékesítő sokszor egy nap alatt több emberrel kommunikál (tehát nem csak üres beszéd, hanem eszmék, gondolatok cseréje), mint egy átlag ember egész héten.

Ha pedig egy értékesítő elégedetlen, akkor arról sokan fognak tudni. Ez sajnos így működik.

Bízom benne, hogy a kormány, lépni fog és más formában folytatja az LTP-t, ha pedig a jelenleginél jobb konstrukciót dob a piacra, azzal nagyon jól fog járni… - mindenki.